Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Без одлагања почети рад на планирању пројеката у животној средини

Без одлагања почети рад на планирању пројеката у животној средини

Београд, 30. јул 2017. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван најавио је данас да ово министарство оснива посебан сектор за пројекте, и поручио да немамо времена за губљење јер је због законских процедура потребно да прође најмање три или четири године до почетка спровођења пројекта.

Горан Триван
Фото: Танјуг

Триван је у интервјуу за еколошки магазин „Чекајући ветар“ Другог програма Радио Београда истакао да Србија не може решити проблем и да чак има довољно новца, ако нема пројеката, због чега, како је поручио, рад на томе мора почети одмах.

Он је најавио да ће разговарати са локалним самоуправама, помоћи им у избору потребних пројеката и тражити од њих да већ сада почну са планирањем и буџетирањем за следећу годину.

Ни један посао није лак кад треба да се ради на реформама и озбиљним резовима, поручио је Триван и нагласио да је ресорно министарство спремно за тај посао и не плаши се изазова.

Министар је подвукао да је неопходно кадровски, бројчано и у опреми ојачати инспекцију, зашта нам је неопходна подршка Владе, и истовремено поручио да ће запослени у инспекцији који честито раде свој посао имати подршку ресорног министарства.

Он је у складу са тим истакао неколико принципа које ће примењивати у раду Министарства.

Први принцип, како је објаснио, јесте да сви ми, па и загађивачи, морамо научити шта су све наше законске обавезе, тако да инспекција неће увек да кажњава при првом доласку. Захтеваће се уклањање недостатака у неком разумном периоду и контролисати како се то спроводи, а онда, ако не буде резултата – стизаће најоштрије правне последице и пријаве.

Као други принцип, Триван је навео отвореност Министарства и сарадњу са медијима, а посебно са невладиним сектором у области заштите животне средине.

Они могу много да помогну у указивању на проблеме и решења. Хармоничан однос владиног и невладиног сектора и медија у области заштите животне средине довешће нас, корак по корак, до врха коме тежимо, а то су стандарди успостављени у скандинавским земљама, закључио је он.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs