Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Некажњавање злочинаца претња по мир у региону

Некажњавање злочинаца претња по мир у региону

Београд, 24. мај 2017. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је друштво у којем суд постане врховни делилац неправде осуђено на пропаст, и зато данашња одлука којом је практично првоснажно опрана биографија Фатмира Љимаја и његових саоптужених можда јесте победа неколицине, али је пораз свих грађана који на Космету желе да живе у друштву заснованом на хуманости и демократским вредностима.

Дижемо глас против заташкавања злочина, којем је нажалост и суд у Приштини дао свој допринос, поручујући да породице жртава свих оних који су на најбруталнији начин убијени у последњем рату немају основа да се надају да ће правда икада бити задовољена.

Свима онима који ће прећутати данашњи тријумф неправде, под изговором да се одлуке правосуђа не коментаришу, поручујемо да ниједан одговоран грађанин, политичар или дипломата не сме да остане нем пред свеприсутном тенденцијом да се злочинци на Косову и Метохији колективно ослободе кривице.

Остало је још само да суд саопшти да су се сви ти киднаповани људи сами убили, а потом и сами побацали у кречане, и апсурд ће бити потпун, али након данашње одлуке суда у Приштини ни то није немогућ исход.

Очекујемо да ће се Српска листа, као и до сада, на терену борити свим политичким средствима за истину о жртвама албанских сепаратиста, и да ће на Косову и Метохији кад-тад победити пристојан и људски однос према жртвама, које год националности оне биле.

Сигурни смо да је одлука суда у Приштини донета у склопу предизборне кампање, као што је недавно обустављена и истрага злочина над српским жетеоцима у Старом Грацком, што су срамотни примери политичке инструментализације правосуђа.

Само Српска листа имаће после избора снагу да покрене озбиљну политичку кампању и друштвену дебату о моралним стрампутицама којима се упутило друштво на Косову и Метохији и тамошње привремене институције самоуправе.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs