Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Српска листа поуздан заштитник националних интереса на Космету

Српска листа поуздан заштитник националних интереса на Космету

Београд, 23. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић саопштио је данас да је, како предизборна кампања у покрајини одмиче, све јасније да је опсесивна тема албанских политичара формирање такозване косовске војске.

Фото: Танјуг

Ђурић је у изјави за јавност упозорио на то да ће они, не бирајући средства, настојати да осигурају подршку довољног броја српских посланика не само за ту иницијативу, већ и за демаркацију са Црном Гором, чиме би сами Срби постали активни промотери самопроглашене лажне државе Косово.

Он је поручио да је сепаратистима у Приштини неопходно да српске представнике у привременим институцијама замене својима, који би се само звали српски, и тако добију подршку за свој такозвани државотворни пројекат, што месецима покушавају да учине отимајући посланике Српској листи и смењујући српске министре.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је нагласио да је Српска листа доказала да је једина политичка снага која, у координацији са Владом Србије, може чврсто и ефикасно да стане на грудобран српских националних интереса.

Сваки глас за оне политичке представнике који су само по имену српски, а које спонзорише и контролише Приштина, био би глас за такозвану косовску војску и учвршћивање самопроглашене косовске државности, додао је он.

Према његовим речима, српски народ у овим одсудним данима треба да подржи оне који бране српске државне и националне интересе на Косову и Метохији, јер Приштини су потребна само четири српска гласа у покрајинском парламенту да би обезбедила формалну подршку за све иницијативе којима се Србија истискује из наше јужне покрајине.

Рамушу Харадинају и осталим екстремистима и сепаратистима у Приштини који се надају да ће моћи да „убеде“ српски народ да је за њега великоалбанска доминација на Косову и Метохији добра и корисна, Србија и српски народ поручују да их се не плаше, иако се добро сећају како је терористичка ОВК „убеђивала“ своје неистомишљенике, закључио је Ђурић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs