Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Косово извор нестабилности у региону

Косово извор нестабилности у региону

Београд, 11. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић упознао је данас групу студената америчког универзитета Клемсон из Јужне Каролине са током дијалога Београда и Приштине и његовим перспективама.

Фото: kim.gov.rs

Ђурић је студенте, који се налазе у студијској посети нашој земљи, упознао и са политичком, економском и безбедносном ситуацијом у јужној српској покрајини.

Он је истакао да је уверен у могућност стварања политичке климе у којој ће Београд и Приштина моћи да ефикасно сарађују, без обзира на трајно неслагање по питању статуса јужне српске покрајине.

Ђурић је рекао да ће ефикасност и досег дијалога Београда и Приштине зависити управо од способности да се неслагање по питању статуса што више изолује, како би се постигао конкретан напредак у стварању услова за што нормалнији и просперитетнији живот људи на Косову и Метохији.Фото: kim.gov.rs

Он се посебно осврнуо на тежак положај српског народа у покрајини и проблеме који се због лоше социо-економске ситуације и снажења верског радикализма, могу прелити на шири регион и остатак континента, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs