Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Београд жели пуно спровођење договора постигнутих у Бриселу

Београд жели пуно спровођење договора постигнутих у Бриселу

Београд, 8. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић разговарао је данас са шефом Мисије Уједињених нација на Косову и Метохији (УНМИК) Захиром Танином о политичкој и безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и перспективама дијалога Београда и Приштине.

Фото: kim.gov.rs

Ђурић је нагласио да Београд жели пуно спровођење договора постигнутих у Бриселу, пре свега оних који се односе на Заједницу српских општина, која мора бити формирана без икаквих одлагања.

Он је свом саговорнику пренео забринутост Владе Србије због серије изјава албанских политичких представника којима је продубљена атмосфера неповерења у српско-албанским односима и учињен опасан корак ка дестабилизацији региона.

Ђурић је изразио захвалност шефу УНМИК-а због доследне статусне неутралности УНМИК-а и рада на заштити положаја српског народа на Косову и Метохији, истакавши значај заштите имовинских права Срба у покрајини, како би се поспешио повратак расељених и гарантовао опстанак оних који тамо тренутно живе.

На састанку је било речи и о неопходности да се имовина Републике Србије, као и правних и физичких лица на Косову и Метохији, третира у складу са међународним правним стандардима, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs