Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Ђурић честитао Дан Горанаца и Дан Општине Гора

Ђурић честитао Дан Горанаца и Дан Општине Гора

Београд, 5. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић честитао је данас председнику Привременог органа Општине Гора Адему Хоџи и свим припадницима горанског народа Ђурђевдан – Дан Горанаца и Дан Општине Гора.


Ђурић је у честитки навео да је невоља Горанце и Србе кроз историју повезала нераскидивим спонама, те да се и данас два народа на Косову и Метохији суочавају са сличним изазовима.

Непоколебљиву приврженост својој држави Србији народ Горе показао је много пута до сада, па и на протеклим председничким изборима, што је достојно поштовања и дивљења. Лојалност Србији је Горанце неретко коштала и њихових живота, а Влада Републике Србије и српски народ то никада неће заборавити, навео је он.

Према његовим речима, Горанци и Срби на Косову и Метохији осећају узајамно поштовање и пријатељство, које је учвршћено заједничким страдалништвом и осећајем обесправљености.

Наша два народа, како је навео, деле исте вредности и потребу да у негостољубивом окружењу очувају свој идентитет и елементарна права, а Република Србија ће за права и интересе Горанаца наставити да се бори у свакој прилици.

Влада Србије, Канцеларија за Косово и Метохију и ја лично спремни смо да увек пружимо помоћ и подршку стварању услова за бољи живот свих Горанаца, поручио је Ђурић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs