Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Наставити реформе у јавној управи

Наставити реформе у јавној управи

Београд, 15. август 2016. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да види политичку вољу да се среде ствари у јавној управи, уз оцену да је ова влада спремна за тешке реформе и да је та чињеница била пресудна да прихвати позив да буде њен члан.

Фото: rs.n1info.com

Брнабић је у изјави за ТВ Н1 нагласила да је позив у Владу Србије дошао због искуства које има у вези са реформом локалне самоуправе и да га не би прихватила да не мисли да Влада није спремна за те реформе.

Нисам имала личних дилема, моје мишљење је да је прошла Влада била реформска, да је доста посла већ урађено и да је Вучић са својим тимом покренуо неке тешке реформе.

Она је оценила да постоји енергија у овој влади, подсетивши и на то да је претходна министарка остварила резултате који су видљиви за грађане.

Желимо што више електронских сервиса за грађане и привреду, да се не иде на шалтере, већ да државна администрација буде обавезна да сама сакупи све што може. Поред тога, посебну пажњу посветићемо обуци државних службеника, урадићемо оно што је урађено са реформом грађевинских дозвола, рекла је Брнабић.

Што се тиче броја људи који треба да напусте јавну управу, министар каже да мора најпре да погледа анализе о томе где треба да се смањи број запослених, где да се повећа, а где је потребна обука како бисмо добили ефикасну и љубазну управу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs