Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Рад и резултат најважнији критеријуми за формирање нове владе

Рад и резултат најважнији критеријуми за формирање нове владе

Београд, 29. јул 2016. године – Председник Владе Републике Србије и мандатар за састав нове владе Александар Вучић изјавио је да ће, када је реч о саставу будуће владе, за њега бити најважнији рад и резултат, јер је политика за њега питање резултата, а не љубави и мржње.

Фото: ekspres.net

Вучић је у интервјуу за данашње издање листа "Експрес", чије делове преноси званични сајт Владе Србије, указао на то да проблем у Србији представља мањак жеље да се научи, као и недостатак духа који тера на истраживање, откривање, стално учење и труд.

Недостаје нам и самопоуздање да уопште почнемо да учимо, јер нас је неко некада изгледа убедио да смо ми ту да се бијемо, ослобађамо, бранимо и гинемо, и да ништа друго ни не покушавамо. И када причамо о реформи образовања, онда је видим управо кроз тај сегмент – враћање самопоуздања читавим новим генерацијама које сутра треба да воде ову земљу, поручио је премијер.

Он је истакао и да питање институција није, и не треба да буде његово лично питање, већ питање даљег напретка овог друштва и његовог интегрисања у породицу којој тежи, ону европску, а не источњачко-деспотску.

То је, како је навео, питање елементарне сигурности сваког од нас и сигурности оних којима упућујемо позив да овде улажу свој новац, а они су нам потребни због резултата, који мене озбиљно занима.

Вучић је нагласио да тим који ће чинити нову владу треба да му помогне да оживи "енергију и веру" грађана који су гласали како би је покренуо и неповратно променио Србију, што је и разлог због којег се дуго бави састављањем тог тима, уз напомену да у свом будућем кабинету не жели оне који неће да признају да не знају све.

Премијер је рекао и да нема личне страхове, да их је заменио за оно што се зове одговорност, зато што је страх нерешив, а самим тим и ирационалан, чак и када је реалан.

Одговорност те тера да радиш, налазиш решења, да реалност посматраш рационално, као нешто што је дато и што ти својим ангажманом можда можеш бар донекле да промениш. Када сам изабрао одговорност, догодило се да су проблеми престали да буду проблеми и постали изазов, истакао је Вучић.

Он је поновио да је Србија опредељена за мир, сигурност и стабилност у региону, као и да то не може бити доведено у питање.

Према његовим речима, за постизање регионалне стабилности неопходни су дијалог, компромис, разумевање и рад, док су заједнички пројекти кључ регионалне сарадње.

На овим просторима рат није наставак политике другим средствима. Не, он је престанак сваке политике и тежи искључиво што већем међусобном истребљењу. То јесте, заиста, крај свега, упозорио је премијер и нагласио да сви актери у региону зато носе велику одговорност.

Из тог разлога инсистирамо на дијалогу, компромису, решењима, разумевању и, наравно, на раду. Овде, у Босни, Македонији, Приштини. На огромном броју запослених људи који знају шта имају у рукама и који неће хтети то да изгубе због било чијих суманутих снова, поручио је Вучић.

Он је поновио да је то и највећа шанса коју заједно имамо и да због ње инсистира на пројектима, на путу од Ниша ка Приштини и Тирани, на мостовима ка Босни, на инвестицијама из Хрватске, на заједничким подухватима са Црном Гором.

Због тога, како је додао, непрестано обилази регион, разговара са свима, среће се и излази у сусрет, где год може.

И имам подршку када то причам, баш оних који цене све што Србија ради и који је охрабрују у настојањима да тако настави. А то је такође наша шанса, да постанемо она опција на коју се људи радо кладе, и у чији успех верују, закључио је Вучић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs