Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Чланство у ЕУ најважнији спољнополитички циљ Србије

Чланство у ЕУ најважнији спољнополитички циљ Србије

Београд/Брисел, 25. април 2016. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да су преговори о приступању Србије Европској унији подстицај за спровођење унутрашњих реформи, уз оцену да је у многим областима већ видљив напредак.

Фото: Танјуг

Јоксимовић је, у интервјуу за бриселски лист "Њу Јуроп", истакла да је у Србији постигнут напредак у области људских права, слободе медија и правосудних реформи.

Преговоре о приступању треба посматрати као подстицај за постизање циљева које смо сами себи поставили, а то су унутрашње реформе, при чему је чланство логична последица испуњености тих циљева, рекла је она.

Према њеним речима, чланство у ЕУ један је од примарних спољнополитичких циљева наше земље, али и циљ значајног броја сектора у Србији.

Енергетски сектор би се развијао брже када бисмо се интегрисали и инвестирали у заједничке пројекте. Пољопривреда, стратешка грана за Србију, тек треба да добије замајац придруживањем ЕУ, указала је Јоксимовић.

Она је подвукла да је један од најзначајнијих резултата Владе Србије борба против свих облика дискриминације, истичући да данас практично нема мањинских група у Србији чији напредак у извршењу права није везан за политичку одговорност неког од чланова Владе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs