Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Земље региона морају заједно да граде бољу будућност

Земље региона морају заједно да граде бољу будућност

Београд, 5. април 2016. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић оценио је синоћ да би повратак у прошлост био јако лош по Србију, с обзиром на то да смо се дуго борили да наша земља постане фактор стабилности у региону и да подигнемо њен углед у свету.

Фото: b92.net
Вучић је, гостујући на Телевизији Б92, рекао да не жели да буде председник Владе која би морала да сарађује са протагонистима нестабилности у региону, уз констатацију да екстремизам јача у свим земљама западног Балкана, што, како је додао, није добра вест.

Он је истакао да Хашки трибунал није остварио основни циљ који је себи поставио, а то је помирење народа на простору бивше Југославије, и оценио да су данас емоције у Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској лошије у односу на 1995. годину.

Пред овим судом, како је навео, осуђено је 60 Срба, 11 Хрвата и шест Бошњака.

Премијер је подсетио на то да је акција "Олуја" била највеће етничко чишћење после Другог светског рата, и додао да Србија поштује хрватске жртве, због чега захтева исти однос те државе према српским жртвама.

Односи између Хрвата, Срба, Бошњака и Албанаца морају бити усмерени на будућност, подвукао је Вучић и поновио да само заједничким деловањем и бољим односима у региону можемо да напредујемо.

Он је изразио уверење да је друштво у Србији спремно да ствара модерну, пристојну земљу, друштво европског типа, и поручио младима да воде рачуна о својој будућности, која може да се гради само радом и марљивошћу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs