Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Србија постаје озбиљна туристичка дестинација

Србија постаје озбиљна туристичка дестинација

Београд, 31. март 2016. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да наша земља постаје озбиљна туристичка дестинација, уз напомену да је план Владе привлачење страних гостију, али и наставак субвенционисања домаћих туриста.

Љајић је у изјави за агенцију Танјуг истакао да је до краја марта већ издато приближно 9.000 ваучера за домаће туристе, што представља значајан резултат, и изнео очекивање да ће до краја године бити издато и свих 46.000 ваучера.

Он је навео да је на тај начин постигнуто да и ван сезоне има доста домаћих гостију, који у туристичким дестинацијама бораве најмање пет дана, а 68 одсто корисника ваучера су пензионери.

Љајић је најавио да ће и ове године Министарство помоћи изградњу туристичке инфраструктуре, и подсетио на то да држава даје подстицаје за домаће агенције које организовано доводе стране туристе, и то 10 евра по сваком туристи за максимално пет ноћења, а 15 евра за шест или више ноћења.

Према његовим речима, намера је да се привуче далеко већи број туриста из иностранства него што их је било ранијих година, али и да се више ради на промоцији туристичких дестинација у нашој земљи.

Он је указао на то да очекује већи број руских туриста, с обзиром на то да су представници 10 великих туроператора из те земље били гости на Сајму туризма у Београду, и најавио да ће Русија наредне године, по први пут, организовано наступити на тој сајамској менифестацији.

Љајић је указао и на успех промотивног филма "Дунав 588 утисака", који је Туристичка организација Србије приказала на сајму у Берлину, а који је освојио другу награду за најбољи туристички филм у конкуренцији од више од 1.500 филмова из 42 земље.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs