Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Конференције за новинаре > Србија кључна за стабилност региона

Србија кључна за стабилност региона

Београд, 26. фебруар 2016. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик указали су приликом данашњег сусрета у Београду, на важност очувања мира и стабилности у региону као и на значај реализације заједничких економских пројектата.
Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре са Додиком у Влади Србије, навео да је са председником Републике Српске разговарао и о глобалним темама, превасходно везаним за однос према различитим војним савезима.

Премијер је, говорећи о економским пројектима, истакао да они добро напредују и у складу са планираним роковима.

Он је нагласио да се то пре свега односи на радове на мосту Љубовија - Братунац, као и да је било речи о о путу Бијељина - Београд, односно Бијељина - Сремска Митровица, и путу Вишеград - Ужице.

Мислим да ћемо на следећој заједничкој седници двеју влада, Републике Српске и Србије, доћи до закључака како да припремимо пројектну документацију и кренемо с радовима у 2017. години, рекао је Вучић.

Србија и Република Српска ће заједно обележавати 75 година од оснивања Независне државе Хрватске (НДХ) и јасеновачког логора, места најтежег и највећег погрома нашег народа у историји, низом манифестација, како у Београду, тако и у Бањалуци, али и у Јасеновцу, ако буде дозвољено, рекао је Вучић.

Премијер је напоменуо да су Србија и Република Српска исказале идентичне ставове у односу на различите војне савезе и нагласио да ће Србија чувати своју војну неутралност, да неће бити члан ниједног војног савеза, изразивши задовољство што је и председник Додик рекао да ће и Република Српска водити исту такву политику на нивоу Босне и Херцеговине (БиХ).


Додик је рекао да је снага Србије кључна за стабилност региона и њена подршка Дејтонском споразуму за Републику Српску није спорна, али су спорне наметнуте надлежности које је учинио Високи представник за БиХ.

Ми нисмо авантуристи и само легитимним политичким средствима ћемо се борити за наш статус, додао је Додик.


Аудио/видео прес
Тонски и видео записи са конференција за новинаре чланова Владе Републике Србије

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs