Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Ограде не могу зауставити миграције

Ограде не могу зауставити миграције

Београд/Берлин, 28. јануар 2016. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да наша земља неће подизати ограде на својим границама, јер оне могу само да успоре, али не и да зауставе миграторне токове, истичући да је потребно пронаћи свеобухватно европско решење за актуелну кризу.

Вучић је у интервјуу за немачки дневник "Цајт" рекао да подржава у потпуности политику према избеглицама коју спроводи канцелар Немачке Ангела Меркел, која високо држи до европских вредности и у потрази је за европским решењем.

Не постоји алтернатива политици коју она води, оценио је он и додао да је свеобухватно европско решење, којем тежи немачки канцелар, тешко постићи јер нису сви на истој страни, што је неопходно да би се постигао договор.

Премијер је, одговарајући на питање да ли избегличка криза може да дестабилизује државе западног Балкана, рекао да се увек брине о стабилности региона, уз напомену да је миру на овом поднебљу умногоме допринела Ангела Меркел.

Вучић је подсетио на то да је Балкан био и остао сложен регион, у којем је избио Први светски рат, што се не сме заборавити, због чега увек треба имати у виду опасност од могуће дестабилизације.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs