Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Србију у 2016. очекује динамичан привредни раст

Србију у 2016. очекује динамичан привредни раст

Београд, 7. јануар 2016. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да је циљ Владе да држи јавне финансије под контролом, да у овој години обезбеди раст БДП од најмање два одсто и да смањује јавни дуг, тако да од 2017. године немамо дефицит.

Вучић је у интервјуу за Телевизију "Пинк" навео да би био незадовољан сваким другим резултатом осим растом БДП од најмање два одсто у овој години, односно три одсто у 2017. години.

Он је поручио да Србију чека тешка, добра и успешна година, уз оцену да су објективни показатељи такви да нема сумње да ће ова година бити боља од прошле.

Србија, како је рекао, може бити задовољна растом БДП, с обзиром на то да сличан или нешто већи бруто друштвени производ имају Италија и Аустрија, док Финска, иако 20 пута развијенија од Србије, има дупло мањи раст БДП.

Нашој земљи је потребан много већи раст, нагласио је премијер и подсетио на то да смо, без обзира на тешке и катастрофалне поплаве, кренули у реформе које су почеле да дају резултате.

Вучић је напоменуо да је Србија прошла три ревизије Међународног монетарног фонда (ММФ), и да сада Влада на чијем је челу има успешан аранжман са овом финансијском институцијом.

Он је, истичући да у овој години очекује велику експанзију српске наменске индустрије, рекао да ће у фабрику за производњу муниције у Пожеги бити уложено између 20 и 27 милиона долара, док ће целокупна инвестиција заједно са грађевинским радовима износити 45 милиона евра.

Према његовим речима, завршетак овог пројекта предвиђен је до 1. маја.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs