Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Држава одлучна у борби против свих видова криминала

Држава одлучна у борби против свих видова криминала

Београд, 3. јануар 2016. године – Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је држава истрајна у борби против корупције, уз оцену да је полиција остварила значајне резултате у претходној години.

Фото: Танјуг

Стефановић је, у интервјуу за агенцију Танјуг, подсетио на то да је прошле године заплењено 1,5 тона наркотика, при чему су извршена хапшења чланова већег броја организованих криминалних група које су се бавиле разбојништвима, отуђењима аутомобила и организованим ликвидацијама.

Он је подсетио на то да су ухапшена три велика нарко-дилера у Србији, уз напомену да чињеница да данас не постоји ниједна организована нарко-банда на територији Србије говори о томе да полиција свој посао ради изузетно добро.

Министар је као један од изазова у овој години навео сузбијање насиља у породици, и упутио позив свим грађанима да пред тим проблемом не окрећу главу и пријавом помогну полицији у борби на том плану.

Стефановић је најавио да ће се нови закон о полицији наћи у скупштинској процедури у јануару, уз подсећање на то да тај акт предвиђа каријерни систем напредовања у полицији.

Према његовим речима, поменутим законским решењем биће ојачан и сектор унутрашње контроле.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs