Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Србија ће истрајати на путу развоја и реформи

Србија ће истрајати на путу развоја и реформи

Београд, 31. децембар 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да 2016. година треба да буде почетак нашег новог века, у којем ћемо сопственим снагама, радом и умећем прескочити огроман јаз који је настао у историји.

Фото: novosti.rs

Вучић је у ауторском тексту за празнично издање дневног листа "Вечерње новости" навео да је за превазилажење јаза између Србије и високоразвијених земаља потребно стално усавршавање, нагласивши да су знање, морал и рад елементи којих наша земља треба да се придржава на свом путу ка бољој будућности.

Ове године отпочели смо озбиљне реформе, ојачали инфраструктуру, средили државну касу, уштедели, повећали инвестиције и запосленост, почели да повећавамо плате и пензије, тиме и потрошњу, подсетио је премијер.

Према његовим речима, стварамо убрзано институционалне услове – од повећања правне сигурности до смањења бирократских процедура – за још бржи развој.

Он је рекао да је постао премијер да би Србији донео неки бољитак, да би она постала економски јака, уређена и пристојна земља, и да би се сваком грађанину Србије омогућило да учи, усавршава се, живи у уређеном окружењу и ради.

Фото: novosti.rs

Премијер је подвукао да морамо децу да учимо вери у себе, раду и радној етици и штедњи, што мора да буде и основ реформе просвете – спој рада и учења, при чему усавршавање треба да се настави и после школовања.

Много тога треба да научимо и из туђих грешака, не само из својих. Зато, због туђих грешака које смо делом и ми платили, инсистирам на грађењу јаке државе, оне која истовремено и ствара услове, али и утиче на главне економске токове, указао је он.

Из тог разлога, како је додао, мора се инсистирати на бржем довођењу инвеститора и изградњи инфраструктуре, односно мора се учинити све да се брже дође до знања, улагања и посла.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs