Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Наредна година динамична за грађевинарство и инфраструктуру

Наредна година динамична за грађевинарство и инфраструктуру

Београд, 31. децембар 2015. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић оценила је данас да ће следећа година бити веома важна за грађевинарство и путарску привреду, јер је план да се изгради још 98 километара аутопута.


Михајловић је у интервјуу за ТВ Пинк рекла да се у претходних десет година није радило колико 2015. године, у којој је, како је нагласила, изграђено 91,5 километара аутопута.

Поправили смо услове пословања и сада смо земља на коју се гледа потпуно другачије него претходних година, инвеститори желе да уложе, између осталог и зато што грађевинске дозволе добијају за знатно краће време, нагласила је потпредседник Владе.

Она је додала да се сектор саобраћаја, нарочито ваздушни, сматра једним од најбољих у Европи, да је урађено много на његовом унапређењу и да је Србија једина у региону склопила споразум за летове за Америку.

Михајловић је истакла да је Србија политички стабилна држава што, такође, има утицај и представља основу за развој и добро пословање компанија.

У наредном периоду, како је нагласила, пажња ће бити усмерена и на железнички саобраћај, при чему ће се на више од 120 километара железничких пруга развијати брзина већа од 120 километара на сат.

Завршићемо реконструкцију пруге Београд–Бар, тако да се више неће путовати 25 сати као до сада, него предвиђених шест, додала је Михајловић.

Пажња ће бити посвећена и локалним путевима, рекла је она и навела да је потписано осам уговора за рехабилитацију путева у различитим деловима Србије.

Михајловић је истакла да ће се електронским издавањем грађевинских дозвола од идуће године Србија још више приближити инвеститорима који желе да улажу у нашу привреду.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs