Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Постављени темељи за напредак Србије

Постављени темељи за напредак Србије

Београд, 30. децембар 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да су у години на измаку постављене чврсте основе за даљи развој наше земље, уз оцену да је то била година напорног рада и добрих резултата.

Фото: prva.rs

Вучић је, у интервјуу за Телевизију "Прва", поручио да је Србија одлучна на свом путу ка Европској унији, и указао на то да ће се у наредним годинама све брже приближавати развијеним земљама Уније.

Премијер је грађанима Србије пожелео да буду вредни и да верују у себе и своју државу, уз оцену да напредак наше земље зависи само од наше посвећености и енергије.

Он је, међутим, напоменуо да није задовољан темпом реформи јавне администрације, и додао да је неопходно решити питање приватизације великих стратешких предузећа.

Вучић је, такође, оценио да наплата пореза није на задовољавајућем нивоу, иако Пореска управа добро ради, и поручио да грађани треба да имају у виду то да новац прикупљен од пореза иде за изградњу путева, обнову школа и болница.

Он је уједно указао на то да је добро што су смањени дефицит и незапосленост, и истакао значај отварања првих поглавља у преговорима са Европском унијом.

Фото: prva.rs

У том контексту, премијер је рекао да се Србија обавезала на то да спроводи тешке реформе, унапређује норме и стандарде, уз поруку да ће се на том плану и даље марљиво радити.

Према његовој оцени, напредак који је Србија остварила на "Дуинг бизнис" листи Светске банке утицаће на привлачење страних инвеститора.

Он је најавио да ће међу темама наредне рунде дијалога Београда и Приштине, која ће бити одржана у јануару у Бриселу, бити одлука косовског Уставног суда о Заједници српских општина.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs