Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Србија спремна за унапређење сарадње са Русијом

Србија спремна за унапређење сарадње са Русијом

Београд, 28. децембар 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да економска сарадња са Руском Федерацијом у наредној години мора да буде много боља, истакавши да очекује и јачање међусобне трговинске размене.

Фото: sputniknews.com

Вучић је у интервјуу за портал "Спутњик" указао на могућности за интензивирање сарадње двеју земаља у свим областима друштвеног живота.

Реч је, како је додао, о сарадњи у сфери индустрије, пољопривреде, културе, до војне сарадње, у оквиру које је отворено питање споразума о ремонтовању руских хеликоптера, што ће бити од огромног економског значаја за Србију.

Постоји заиста велики простор за сарадњу, поновио је премијер и подсетио на то да се почетком јануара очекује долазак потпредседника Владе Руске Федерације Дмитрија Рогозина у Србију.

Такође, како је додао, у априлу 2016. године планиран је долазак премијера Русије Дмитрија Медведева, што ће бити велики подстицај за даљу сарадњу и унапређење односа између две државе.

Вучић је нагласио да Руске државне железнице (РЖД) на пословима изградње, рехабилитације и одржавања наших пруга нису касниле ниједан дан, уз захвалност директору тог предузећа Олегу Белозорјеву на оперативности и ефикасности.

Он је уједно изнео очекивање да ће наредне године бити потписан уговор са Руским државним железницама о дугорочном одржавању српских пруга.
У сарадњи са руском страном, како је навео, раде се три деонице, и то Ћуприја–Параћин, Мала Крсна–Паланка и Сопот Космајски–Ковачевац, док су у плану да се ураде још две деонице према граници ка Македонији.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs