Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > До краја године достављање спискова објеката за обнову

До краја године достављање спискова објеката за обнову

Београд, 21. децембар 2015. године – Директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије Марко Благојевић изјавио је данас да локалне самоуправе треба да до 31. децембра доставе списак објеката које треба санирати, као и листу радова и процену трошкова.

Благојевић је у интервјуу за дневни лист "Вечерње новости" рекао да, према грубим проценама, има до 3.000 школа, домова здравља, вртића и других установа које ће бити обновљене.

Очекујем да ћемо до средине јануара имати базу података, на основу које ћемо моћи да направимо план радова и износ потребних средстава, навео је он.

Према његовим речима, у току је припрема критеријума на основу којих ће бити изабрани објекти који ће бити први адаптирани.

Све то ће се радити у договору са општинама и градовима, јер су они најпозванији да, поштујући критеријуме, одреде објекте које треба санирати, потврдио је директор Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Имаћемо тим од 15 људи који ће бити на терену, а њихово ангажовање државу неће ништа коштати јер су њихове накнаде већ обезбеђене из донација, додао је он.

Благојевић је објаснио да ће бити објављени спискови о томе где су у току радови, све јавне набавке и информације о изабраним понуђачима.

Он је, говорећи о томе на који начин ће бити обезбеђена средства за обнову објеката, нагласио да ће морати да се комбинују извори финансирања.

Према његовим речима, нека средства ће стићи из донација, а постоје и већ одобрени кредити који нису коришћени, као на пример за унапређење енергетске ефикасности.

Благојевић је, наводећи да ће се од почетка године видети да ли ће бити средстава из буџета, истакао да се не планира задуживање кроз узимање нових кредита.

На питање да ли постоји процена када ће сви објекти добити ново рухо, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима је истакао да је то посао који ће трајати годинама.

Желимо да све урадимо како треба, а циљ је да то буду објекти који ће штедети енергију и имати "енергетске пасоше", а да се уложена средства брзо врате кроз уштеде, закључио је Благојевић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs