Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Србија озбиљан међународни фактор

Србија озбиљан међународни фактор

Београд, 29. новембар 2015. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је Министарски савет ОЕБС-а највећи скуп који се у Србији организује након Самита несврстаних 1989. године.

Дачић је, у интервјуу за дневни лист „Политика“, истакао да је Србија након дугог низа година показала да може да председава једној озбиљној организацији и да буде озбиљан међународни фактор.

Према његовим речима, наша земља дочекује крај мандата на челу ОЕБС-а са веома добрим оценама разних међународних форума и повећаним угледом у међународној заједници.

Он је потврдио да су представници ресорног министарства разговарали у Либији са тамошњим властима и да су они обећали да ће случај отмице двоје српских држављана бити решен.

Дачић је истакао да су могућности наше земље ограничене јер се ради о другој држави, уз напомену да у тој земљи постоји више власти.
Он је поновио да су српске безбедносне службе и Министарство спољних послова у разговору са либијским властима добили обећање да ће тај случај бити решен.

У либијском граду Сирт, 8. новембра, киднаповани су везиста у Амбасади Србије у Триполију Слађана Станковић и возач Јовица Степић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs