Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Мигрантска криза неће имати негативан утицај на српску привреду

Мигрантска криза неће имати негативан утицај на српску привреду

Београд/Берлин, 27. октобар 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је да се наша земља у решавању проблема избеглица ни на који начин неће повлачити, већ ће дати све од себе да помогне и на тај начин покаже да је део Европе.

Фото: Танјуг (архивски снимак)

Вучић је у интервјуу за немачки дневник "Ханделсблат" поновио да Србија неће подизати жицу на својим границама, уз напомену да не може да замисли ситуацију у којој би то учинила Немачка, имајући у виду то да у избегличкој кризи сви посматрају поступке те земље.

Премијер је истакао да избегличка криза неће имати негативан утицај на српску привреду, и нагласио да курс опоравка наше земље иде даље и да ће почетком новембра комисија ЕУ објавити да ће српски бруто домаћи производ у овој години бити повећан за 0,7 одсто.

Такође, он је навео да у Србији не влада нервоза у односу са избеглицама која се у региону може приметити, уз подсећање на то да је кроз Србију прошло двоструко више миграната него кроз Хрватску и Мађарску.

Премијер је, говорећи о томе шта очекује од ЕУ када су мигранти у питању, рекао да канцелара Немачке Ангелу Меркел види као истински водећу личност Европе, и да се диви Немачкој и скандинавским земљама.

Вучић је изнео уверење да ће се број избеглица смањити доласком зиме, и поновио да ће за мигранте са ратних подручја Европа остати циљ како би могли да живе боље.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs