Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Без расписивања ванредних парламентарних избора

Без расписивања ванредних парламентарних избора

Београд, 19. октобар 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће почетком новембра бити објављена коригована процена привредног раста Србије у овој години, која ће износити 0,7 одсто, у односу на 0,5 одсто, колико је раније прогнозирано.

Вучић је синоћ, гостујући на Телевизији "Пинк", рекао да Влада верује у то да привредни раст може достићи и 0,9 одсто, уз напомену да би та цифра износила и један одсто да ове године нашу земљу није погодила суша.

Он је уједно саопштио да је донео одлуку о томе да се не расписују ванредни парламентарни избори, оцењујући да је добро да немамо изборе још најмање шест месеци јер би то било неодговорно.

Да ли ће их бити за шест, осам или десет месеци не знам, али у наредних пет их неће бити. Мој посао је да доносим одлуке у интересу грађана, поручио је премијер.

Оваква одлука је, како је објаснио, донета јер нас очекује много посла пре краја године и почетком наредне, што би у случају одржавања ванредних парламентарних избора делимично стало.

Истовремено, Вучић је рекао да верује у то да ће платформа за Поглавље 35, које се бави питањем Косова и Метохије, бити повољнија за Србију и другачија него нацрт који се појавио у јавности, као и да амандмана који су предложиле Немачка, Велика Британија и Хрватска неће ни бити.

Он је, одговарајући на питање да ли после свих дешавања политика и ЕУ и Косово може да опстане, рекао да Србија треба да остане на европском путу јер тако постаје јача.

Мој посао је да обезбедим сваког месеца плате и пензије за 2,5 милиона људи, указао је премијер и подсетио на то да наша земља чак 60 одсто робе извози у земље ЕУ, док у државе региона извози 13 одсто.

Наша обавеза јесте да се боримо за своју земљу, државу и народ. Питање је да ли ћемо имати расплет какав желимо, али не желимо да унапред прихватимо оно што је најлошија варијанта за нас. Борићемо се мирним демократским средствима, памећу и политичком и дипломатском снагом, поручио је он.

Премијер је подсетио на то да су само две државе признале Косово као државу од када се он налази на челу Владе, и нагласио да се никада није суочио са предлозима да Србија мора да призна независност Косова.

Такође, Вучић је подвукао да ће и у другим деловима земље бити реализовани пројекти попут "Београда на води", који ће упослити домаћу грађевинску индустрију.

До сада је на простору на којем ће се градити поменути пројекат уклоњено више од 300 објеката, прецизирао је премијер и оценио да ће то помоћи развоју туризма.

Истовремено, он је нагласио да је немогуће да води Владу Србије без подршке Немачке, у коју има пуно поверење, али и да је исто тако немогуће да води Владу која би увела санкције Русији.

У том смислу, премијер је најавио највећу посету српске делегације Москви до сада, која ће се реализовати 27. октобра.

Вучић је пренео да ће следеће недеље у Мадриду учествовати на састанку Европске народне партије, којем ће присуствовати и канцелар Немачке Ангела Меркел, али и многи други званичници и председници политичких партија.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs