Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Задатак Србије да штити своје интересе

Задатак Србије да штити своје интересе

Београд, 25. септембар 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је да грађани Србије могу да буду мирни јер ће се спор са Хрватском решити у наредних неколико дана, и поручио да ће наша земља штитити своје интересе не угрожавајући никога.

Фото: РТС

Вучић је синоћ, гостујући у Дневнику Радио-телевизије Србије (РТС), изразио уверење да ће се проблем око затворених граница разрешити у најкраћем року, и подвукао да нико у свету, па чак и у Хрватској, није могао да пронађе разлог да каже да је Србија крива.

Он је подсетио на то да је с хрватским властима разговарао четири дана пре него што су уведене контрамере.

Србија је упутила молбу Хрватској да пусти преко границе камионе, који нису само из наше земље, већ и из других држава. Примена контрамера је била још једном одложена, али смо на крају морали да се заштитимо, јер би у супротном дали до знања да Србија не постоји, објаснио је премијер.

У том смислу, Вучић је напоменуо да ми нисмо чланица ЕУ, а да су Хрвати део европске породице, и да нашу земљу нико није окривио за насталу ситуацију, што је велика ствар.

Он је, одговарајући на питање да ли ће Србија предузимати неке друге мере, рекао да Привредна комора Србије разматра како се подносе тужбе о штети коју је држава претрпела.

Такође, како је додао, Србија је у политичком смислу покренула велики број иницијатива, при чему је велики део сектора у ЕУ једнострану одлуку Хрватске о затварању границе оценио као кршење Споразума о стабилизацији и придруживању.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs