Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Нова законска решења за лакшу легализацију бесправних објеката

Нова законска решења за лакшу легализацију бесправних објеката

Београд, 14. септембар 2015. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће бесправно изграђени објекти бити легализовани по цени нижој и до 130 пута, и најавила да би нова законска решења у овој области Скупштина Србије могла да усвоји већ у октобру.

Фото: mgsi.gov.rs

Михајловић је у интервјуу за данашње издање дневног листа "Вечерње новости" рекла да ће шансу да озаконе своје квадрате имати и они власници који до сада нису поднели захтев за накнадно издавање грађевинске и употребне дозволе.

Она је навела да је реч о новим законским решењима за легализацију бесправно сазиданих здања, која би парламент могао да усвоји већ у октобру.

Према њеним речима, у Србији данас има укупно 1.476.433 нелегалних објеката, што је 30 одсто од укупног броја сазиданих здања.

Такво стање је неодрживо, због чега смо припремили нови закон о озакоњењу. Али, за разлику од досадашњих, овај закон ће омогућити свима да брзо, лако и јефтино озаконе своју имовину, рекла је Михајловић.

Она је напоменула да они који су већ поднели захтев, а у питању је 771.000 објеката, неће морати да подносе нове, већ ће, уколико имају потребна, већ приложена документа, платити таксу у зависности од квадратуре и намене објеката, а након тога имовина ће бити уписана у својинску евиденцију.

Михајловић је, на констатацију да за половину нелегалних објеката нису поднети захтеви, одговорила да ће за њих, односно за власнике око 700.000 објеката важити такође једноставна процедура.

Мораће да прибаве само два документа – извештај затеченог стања објекта с елаборатом геодетских радова, као и доказ о праву својине, објаснила је она.

Михајловић је поручила и да објекти грађени на клизиштима, јавним површинама, заштићеним зонама и местима као што су национални паркови, неће бити легализовани, већ срушени.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs