Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Премијер у дводневној посети Бечу

Премијер у дводневној посети Бечу

Београд, 25. август 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић боравиће у Бечу, где ће сутра присуствовати Форуму цивилног друштва западног Балкана, док ће 27. августа учествовати на Самиту лидера западног Балкана.

Отварању Форума, којем ће присуствовати и 200 представника цивилног друштва из области културе, економије, медија и политике, претходиће састанак Вучића са комесаром ЕУ за суседску политику и преговоре о проширењу Јоахенсом Ханом.

Другог дана посете, предвиђен је сусрет премијера са председником ЕБРД-а Сумом Чакрабартијем, као и састанак посвећен изградњи аутопута Ниш–Приштина–Драч, након чега следи отварање Самита.

Самит лидера западног Балкана ће уводним излагањима отворити канцелар Аустрије Вернер Фајман и канцелар Савезне Републике Немачке Ангела Меркел.

Главне теме овог скупа биће економска ситуација и реформски процеси на западном Балкану, млади и образовање, као и енергетска и саобраћајна повезаност.

Конференција у Бечу биће завршена прославом „10 година Енергетске заједнице“ и најавом наредног самита који ће 2016. године бити организован у Француској.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs