Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Односи Србије и БиХ у будућности много бољи

Односи Србије и БиХ у будућности много бољи

Београд, 16. јул 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић оценио је данас да је долазак чланова Председништва Босне и Херцеговине (БиХ) у Србију веома важан за обе државе, и нагласио да се једино зрелим политичким разговором и дијалогом може радити на повећању поверења и бољој будућности за све.

Вучић је у интервјуу за “Независне новине” из Бањалуке истакао да би све друго било једноставно потпуно ирационално.

Он је, одговарајући на питање да ли ће се будући односи између Србије и БиХ мерити оним што се догодило у Поточарима, истакао да се то неће догодити, већ ће ти односи бити много, много бољи у будућности.

Премијер је навео да је све оно што се догађало у Сребреници за њега било веома лоше и непријатно, и додао да сада жели да са још више страсти, енергије и упорности приступи решавању регионалног проблема и да све окрене ка будућности.

Знате, и код нас Срба, као и код Бошњака, највећа је срамота да госта не угостиш на најбољи начин, да не покажеш гостопримство, али исто тако мислим да би многи све дали да могу сада променити све то што се догодило, навео је Вучић.

Он је, подсетивши на кампању која је вођена данима пре тог догађаја због Резолуције о Сребреници или хапшења Насера Орића, оценио да је она сасвим сигурно допринела погрешном ставу и у делу политичке јавности БиХ.

Све то мора бити превазиђено, поручио је Вучић и додао да је посебно задовољан тиме што је видео да велики број Бошњака веома добро разуме његове искрене намере и заиста жали због свега што се догодило.

Такође, он је додао да је након напада на њега у Поточарима могао да реагује много другачије, уз оцену да му нико на томе не би замерио.
Али, мој посао није да реагујем лично, већ да водим владу једне лепе земље и урадим све што могу да живимо у миру и стабилности, као и да економски напредујемо. Без политичке стабилности, ми не можемо економски напредовати. То је ваљда свима јасно, нагласио је премијер.

Он је истовремено најавио да ће Влада Србије градити школу у Сребреници, о чему ће разговарати са надлежнима, посебно са начелником општине Сребреница Ћамилом Дураковићем, са сребреничким мајкама, али и са свим Србима и другима који тамо живе.

Занима нас шта је то што им је најпотребније и Србија би то да им дарује, закључио је Вучић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs