Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Захваљујући новим инвестицијама запослено 7.437 људи

Захваљујући новим инвестицијама запослено 7.437 људи

Београд, 23. април 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић саопштио је данас да је за годину дана рада Владе у нашу земљу инвестирано 576 милиона евра, што је омогућило отварање 7.437 радних места.

Фото: nedeljnik.co.rs

Вучић је у интервјуу за лист "Недељник" истакао да су у припреми 62 пројекта и да би, под условом да сви буду реализовани, у наредних неколико година то обезбедило улагање од 993 милиона евра и отварање приближно 32.850 радних места.

Према његовим речима, стопа незапослености у Србији је крајем 2014. године смањена на 16,8 одсто, што је 5,6 одсто у поређењу са крајем 2012. године.

Велики успех Владе јесте то што је буџетски дефицит у првом кварталу ове године износио 21,4 милијарде динара, а у истом периоду прошле године био је 75,2 милијарде динара, као и то што ће "Железара Смедерево" у мају постати профитабилна, објаснио је премијер.

Он је напоменуо да се о ХИП "Петрохемији" Панчево разговара са Турцима, о "Азотари Панчево" са Азербејџанцима, док су за ФАП и "Прву петолетку" заинтересовани немачки и италијански инвеститори.

Вучић је навео да Влада не жели да продаје и приватизује "Електропривреду Србије" (ЕПС), већ жели да прошири свој утицај, разговарајући са Републиком Српском и Црном Гором о куповини или стварању заједничких предузећа.

Истовремено, он је пренео да је задовољан резултатима рада Министарства одбране и најавио улагање у ремонт постојећих и набавку нових ваздухоплова.

До марта следеће године, како је истакао, Министарство ће имати четири Мига 29 и два Мига 21 у потпуно исправном стању, док ће бити купљена и два нова транспортна хеликоптера из породице Ми-17.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs