Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Формирање једне специјалне јединице МУП-а

Формирање једне специјалне јединице МУП-а

Београд, 11. април 2015. године – Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Небојша Стефановић најавио је да ће број специјалних јединица МУП-а бити смањен од садашњих две на једну, док ће Жандармерија остати посебна формација.

Фото: Танјуг

Стефановић је у интервју за празнично издање дневног листа "Политика" рекао да ће од Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) и Противтерористичке јединице (ПТЈ) настати једна.

При томе ће, како је навео, бити задржан назив САЈ јер има дужу традицију и боље уређену базу, као и униформе и амблеми.

Министар је објаснио да неће бити простог спајања јединица, већ ће од припадника тих јединица и других припадника МУП-а настати нова јединица у којој ће бити само најбољи.

Нема никаквог разлога да постоје две јединице, које су потпуно исте намене и врло сличног састава, јер је то скупо, оценио је он и истакао да при томе нико неће добити отказ, већ ће они који не испуњавају критеријуме бити распоређени у друге полицијске јединице.

Стефановић је рекао да ће одржавање јавног реда и мира бити организовано другачије и да је идеја да се смањи број полицајаца који су ангажовани на тим пословима.

Идеја је већа употреба Полицијске бригаде у Београду, најавио је он и додао да би Жандармерија требало да буде више ангажзована на пословима одржавања јавног реда и мира и да би се тако растеретила Интервентна јединица, која би била више ангажована на пословима сузбијања криминала.

Министар је, када је реч о Сектору унутрашње контроле (СУК), рекао да ће он бити снажније дефинисан, имати веће надлежности у контролисању полицајаца, али и других службеника који раде у Министарству, што ће подразмевати и контролу њихових имовинских карата.

Оваква унутрашња контрола требало би да заживи у пуној мери у наредних годину дана, најавио је Стефановић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs