Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Србија спремна за отварање преговарачких поглавља

Србија спремна за отварање преговарачких поглавља

Београд, 29. март 2015. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић најавила је данас појачавање законодавне активности у наставку пута Србије ка ЕУ, истичући да би прва преговарачка поглавља требало да буду отворена током ове године.

Фото: dnevnik.rs
Јоксимовић је у интервјуу за новосадски лист "Дневник" објаснила да је план Србије да до краја 2018. године у потпуности усагласи своје законодавство са европским, а то значи интензивну активност и Владе, која доноси предлоге закона, и парламента, који их усваја.

Она је поводом оцене о успешно завршеним скрининзима преговарачких поглавља, коју су ове недеље дали представници Европске комисије, указала на то да је реформски процес у Србији препознат као најважнији елемент који би требало да доведе до отварања поглавља током ове године.

Према њеним речима, ова оцена Европске комисије значи да су наши тимови из преговарачких група и ресорних министарстава били веома добро припремљени и да су добро урадили читав посао везан за скрининге.

Јоксимовић је поновила да је чланство наше земље у ЕУ стратешки циљ Владе, док је спровођење структурних реформи наш пут не само ка чланству, већ и ка стварању модерне и уређене државе.

Мислим да су учињени велики помаци, а оствареним резултатима послата је јасна порука да смо спремни за отварање поглавља, навела је она и закључила да Србија успешно гради своје позиције у Европи и свету.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs