Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Стабилност кључна реч политике коју води Влада Србије

Стабилност кључна реч политике коју води Влада Србије

Београд/Цирих, 10. март 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изразио је данас уверење да ће наша земља бити 29. чланица Европске уније, с обзиром на то да се одлучно креће на путу ка ЕУ.

Вучић је у интервјуу за "Ноје цирихер цајтунг" поручио да ће Србија обавити своје задатке и да ће напредовати на свом европском путу.

Он је, одговарајући на питање да ли очекује да ће Загреб подржати приступни процес Србије, рекао да, и поред појединих несугласица последњих месеци, две земље морају да побољшају свој однос.

Не бринем се због утицаја Загреба на наш пут у ЕУ, већ због наше заједничке будућности, истакао је премијер.

Вучић је подсетио на то да је покренут дијалог са Приштином и да је Србија направила многе компромисе којима становништво наше земље није увек задовољно, али да је то учињено на најбољи могући начин како би се живот и безбедност српске мањине на Косову штитили и Србији омогућио пут у ЕУ.

Србија није спремна да призна Косово као независну државу и надам се да Брисел не очекује само уступке од Србије, нагласио је он и додао да не сматра да је Косово де факто независно.

Српско-албански однос је од великог значаја за западни Балкан, али није највећи проблем региона, указао је премијер и напоменуо да се ради о стварима које немају директне везе са Србијом.

Вучић је поновио да Србија безусловно подржава територијални интегритет Босне и Херцеговине, као и да је Република Српска део БиХ.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs