Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > За Србију и Хрватску важно да гледају у будућност

За Србију и Хрватску важно да гледају у будућност

Београд/Загреб, 15. фебруар 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић оценио је данас да односи Србије и Хрватске треба да буду постављени на рационалним основама, да се сви окрену будућности и да радећи једни за друге, једни с другима, у ствари радимо за себе.

Фото: Танјуг
Вучић је у интервјуу за данашње издање хрватског листа "Јутарњи лист", уочи доласка на инаугурацију новог председника Хрватске Колинде Грабар-Китаровић, истакао да су односи двеју земаља тешки и нимало једноставни, али да он долази са поруком мира.

Он је додао да је одлука о доласку на инаугурацију донесена након озбиљног размишљања, пре свега размишљања о будућности Србије, о томе шта је то што нас чека у регији.

Морамо живети заједно с Хрватима, једни с другима и једни покрај других. Зато је врло важно живети у што је могуће бољим односима, при чему ћемо проблеме решавати мирним путем, настојећи да сарађујемо што је могуће више, указао је премијер.

Према његовим речима, економска сарадња двеју земаља могла би много тога донети, јер би средства која Хрватска добија из фондова ЕУ могла бити знатно већа уколико би две земље заједнички представљале своја тржишта.

Вучућ је поручио хрватским компанијама које су инвестирале у Србију да су добродошле и да је њихов бизнис у Србији сигуран.

Он је поновио да долази у Загреб са поруком мира и сарадње и жељом да две земље имају што је могуће боље односе у будућности.

Србија је земља на путу ка ЕУ и с Хрватском може све усагласити. Можемо отварати врата једни другима, односно заједнички спроводити многобројне велике инфраструктурне пројекте, нагласио је премијер.

Он је изразио задовољство чињеницом што ће заједно с председником Владе Албаније Едијем Рамом у Бриселу инсистирати на томе да Европа помогне у градњи железничке пруге и аутопута Београд–Тирана.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs