Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Чланство у ЕУ стратешки циљ Србије

Чланство у ЕУ стратешки циљ Србије

Београд, 28. јануар 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић поновио је данас да је основни стратешки циљ Србије пут у Европску унију, и указао на то да је важно сачувати регионалну стабилност на западном Балкану.

Фото: Танјуг

Вучић је у интервјуу за Аустријску радио-телевизију (ОРФ) рекао да је улога Србије да током председавања ОЕБС-у има коректну сарадњу са Швајцарском, као претходним председавајућим, као и са Немачком, која ће наследити Србију на тој позицији наредне године.

Он је навео да је премијер једне територијално мале земље, са релативно малим бројем становника, као и да је због тога битно да Србија не даје себи већи значај него што га има.

Према његовим речима, веома је важно да Србија сачува регионалну стабилност на западном Балкану и ту је њена улога значајна.

Премијер је поново подсетио на то да је наш најважнији стратешки циљ пут у ЕУ, али и додао да Србија жели пријатељске односе са Руском Федерацијом.

Вучић је, говорећи о решавању проблема у вези са кредитима у швајцарским францима, објаснио да се тражи решење у разговорима са комплетним банкарским сектором у Србији.

И тада је постојао избор да ли ћете да узмете кредит у швајцарским францима са каматом од 4 одсто или у еврима са каматом од 5,8 одсто, подсетио је он, уз напомену да је и тадашњи гувернер Народне банке Србије упозоравао на то шта може да се догоди.

Он је поновио да верује у реформе и тежак рад, и додао да није Србија случајно једина земља која је без притисака било кога из ЕУ, ММФ-а или Светске банке кренула у тешке реформе и мере фискалне консолидације, јер је то пут оздрављења домаће економије.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs