Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Ове године довољно новца за сектор омладине и спорта

Ове године довољно новца за сектор омладине и спорта

Београд, 2. јануар 2015. године – Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић изјавио је данас да је неопходна професионализација спортских клубова и да се, у сарадњи ресорног и других министарстава, интензивно ради на проналажењу правих решења за то питање.

Удовичић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) истакао да Влада Србије неће одустати од професионализације српских клубова јер је то једино решење за начин финансирања убудуће.

На томе се ради и у тај посао су укључени не само ресорно министарство, већ и министарства финансија и привреде, као и премијер Вучић, указао је министар.

Он је рекао да је неки вид професионализације клубова неопходан, уз оцену да у спорту тренутна ситуација неће бити дугорочно одржива и да се ради на проналажењу правих решења.

Удовичић је навео и да ће настојати да у првој половини године дође до измена и допуна, или до новог Закона о спорту.

Прошла година била је година спорта и била је рекордна по броју освојених медаља на међународној сцени, нагласио је министар и изразио наду да ће 2015. година бити још боља.

Говорећи о буџету ресорног министарства, он је истакао да ће бити новца за нормално функционисање како омладинског сектора, тако и самог сектора за спорт.

Према његовим речима, Влада је у прошлој години исплатила национална признања за 560 спортиста, као и 360 стипендија за категорисане спортисте, међу којима су и јуниори, при чему се 96 савеза финансира из буџета, што ће остати непромењено и ове године.

Такође, како је додао, опредељена су средства за инфраструктурне пројекте и објекте који су неопходни, неће бити смањења новца за младе таленте, а стипендију ће добити и 1.200 студената, као и претходне године.

Њих 800 је на основним студијама, 400 на мастер студијама, а 500 ће наставити усавршавање у иностранству, прецизирао је Удовичић и поручио да је то за похвалу јер је Србија једна од ретких земаља која даје овакав подстицај младим талентима.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs