Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Укидање наплате доприноса за грађевинско земљиште за изградњу складишта

Укидање наплате доприноса за грађевинско земљиште за изградњу складишта

Београд, 25. децембар 2014. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је да ће посланици Скупштине сутра расправљати о Предлогу закона о изменама Закона о планирању и изградњи, којим је предвиђено да се за градњу производних објеката и складишта не наплаћује допринос за грађевинско земљиште.

Михајловић је у изјави за Телевизију Б92 истакла да један од амандмана предвиђа да се допринос за грађевинског земљиште не наплаћује за изградњу производних објеката и складишта, и оценила да је то један од великих корака за привлачење инвеститора.

Потпредседник Владе је указала на то да ће наредних дана бити издате још две дозволе страним инвеститорима.

Говорећи о републичком буџету, она је рекла да се тај буџет разликује од претходних по томе што је добро испланиран и што ће морати да се и оствари.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре добило је приближно 10 милијарди динара мање него у овој години, али то неће утицати на реализацију важних пројеката, који су утврђени као приоритетни, поручила је Михајловић.

Потпредседник Владе је навела да су дефинисани приоритети у раду ресорног министарства, ме]у којима и то да изградња Коридора 11 мора да буде завршена у 2016. години.

Она је истакла да ће се радити и пројекти предвиђени руским кредитом за модернизацију железнице, биће покренута студија за пругу Београд–Будимпешта и завршена студија за брзу пругу Београд–Нови Сад.

Михајловић је нагласила да ће у 2015. години бити започета друга фаза примене Закона о планирању и изградњи, која предвиђа увођење електронске грађевинске дозволе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs