Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Италијанске инвестиције значајне за домаћу економију

Италијанске инвестиције значајне за домаћу економију

Београд, 9. децембар 2014. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас, уочи посете Риму, да Србија након одустајања Русије од пројекта "Јужни ток" мора да размотри своју политику на пољу енергетике.

Вучић је у интервјуу за агенцију Анса, уочи сутрашњих састанака у Риму са италијанским званичницима, рекао да ће са премијером Италије Матеом Ренцијем разговарати и о том питању.

Он је поновио да је одустајање Русије од "Јужног тока" лоша вест за Србију, њену енергетску стабилност и грађевинска предузећа.

Србија је веома захвална Риму на константној подршци у процесу европских интеграција, истакао је премијер и подсетио на то да је Италија увек била једна од земаља које су пружале највећу подршку европском путу Србије.

Италија је једна од најважнијих земаља за Србију и наш највећи трговински партнер, због чега су инвестиције те земље веома значајне за нашу економију, поновио је Вучић.

Та земља, како је додао, спроводи важне реформе и подржава привредни раст као нови модел економске политике изласка из кризе, а такву политику дели и наша држава.

Вучић ће се у Риму састати и са председником Италије Ђорђом Наполитаном и са председником италијанског Сената Пјетром Грасом.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs