Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Увођење "црних" и "белих" листи за извођаче радова

Увођење "црних" и "белих" листи за извођаче радова

Београд, 2. новембар 2014. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је да држава припрема "црне" и "беле" листе за извођаче радова, при чему ће јасно бити раздвојени они који не испуњавају обавезе и не поштују рокове, од оних који то чине.

Михајловић је у интервјуу за данашње издање дневног листа „Вечерње новости“ објаснила да "црна" листа никога неће елиминисати трајно, уз напомену да ће сви који отклоне пропусте бити враћени на "белу" листу.

Говорећи о раду ресорног министарства, она је навела да су одређени ментори за све кључне пројекте, појачане теренске контроле и уведен ред у односе између инвеститора, пројектаната и извођача радова.

Према њеним речима, сви извођачи који не испуњавају обавезе се опомињу и против њих се покрећу спорови, а, захваљујући томе, данас се гради много брже него раније, уз много више одговорности према сваком динару грађана Србије.

Данас јасно знамо да ће Коридор 10, који ће нас вратити на саобраћајну мапу Европе, бити завршен до 2016. године, поручила је Михајловић.

Упоредо с тим, убрзано се гради Коридор 11, док ће у наредне три године бити обновљено 1.100 километара регионалних путева, у шта ће бити уложено више од 400 милиона евра, нагласила је она.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs