Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Србија најоштрије осуђује сваки вид насиља

Србија најоштрије осуђује сваки вид насиља

Београд/Келн, 15. септембар 2014. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да се наша земља озбиљно супротставља и бори против ксенофобије и хомофобије, уз оцену да ће се у наредним недељама најбоље видети колико је успешна у томе.

Фото: dw.de

Вучић је у интервјуу за немачки "Дојче веле" поручио да је Београд космополитски град, а Србија земља која се бори за улазак у Европску унију и која никада неће подржавати праксу насиља и угрожавања туђих права и живота.

Он је нагласио да је напад на немачког држављанина Д. Х (27) у Београду био један ужасан догађај, и подсетио на то да је Влада најоштрије осудила тај чин као нешто што не сме да се догађа у нашој земљи.

Премијер је указао на то да је полиција реаговала у најкраћем року, уз оцену да су сва тројица нападача ухапшени захваљујући брзој и ефикасној акцији припадника МУП-а.

Државни органи су, како је истакао, предузели све мере како би заштитили правни поредак, право и правду, као и недужног нападнутог младића из Немачке.

На нама је да покушамо да васпитавањем, образовањем, учењем и сталним разговором објаснимо грађанима да је напад на странца, на некога ко има неку другачију сексуалну оријентацију, на некога ко је различит – срамота, а не вредност коју треба штитити, поручио је Вучић.

Премијер је, говорећи о састанку са опуномоћеником Владе Немачке за питања људских права и хуманитарне помоћи и послаником Бундестага Кристофом Штресером, поновио да ће Србија поштовати своје уставне обавезе, грађанска права, људске слободе, као и међународне обавезе.

Када је реч о примедбама организације "Амнести интернешенел" и неких других организација које су упозориле на хомофобију и ксенофобију у Србији, он је рекао да наша земља сваку примедбу схвата на озбиљан начин.

Србија је показала да се озбиљно супротставља и бори против ксенофобије и хомофобије, истакао је Вучић и додао да је за нашу земљу важно да штити различитост, људска права и слободе, у складу са чиме ће се и понашати.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs