Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Интервјуи > Односи Србије и Русије у успону

Односи Србије и Русије у успону

Београд, 9. септембар 2014. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић оценио је да су енергетика и развој железнице најперспективнији правци руско-српске сарадње, и истакао да наша земља треба да извози у Русију само најквалитетније производе.

Вучић је у интервјуу за руску агенцију Итар-Тас, када је реч о сарадњи са компанијом “Руске железнице”, подсетио на то да је Србија са њима закључила споразум о кредиту од 800 милиона долара за развој и модернизацију железничке мреже у Србији.

Он је указао на то да је од тих средстава већ потрошен 91 милион долара, и додао да се резултати те сарадње могу видети на железничкој линији Београд–Панчево.

Премијер је нагласио да Србија и Руска Федерација развијају добре политичке и економске односе, уз оцену да би њихови односи могли да буду још бољи.

Говорећи о извозу српских производа на руско тржиште, Вучић је навео да то треба да буде најквалитетнија роба јер је то тржиште веома захтевно, и поручио да је Србија у стању да одговори највишим европским стандардима.

Циљ Србије, како је објаснио, јесте да привуче руске инвеститоре, нарочито у области прераде воћа, поврћа и меса, како би направили мање фабрике које би прерађивале сировине и могле да извозе у Русију, али и у земље ЕУ, Турску, Казахстан и Белорусију.

Вучић је изразио очекивање да ће руски инвеститори учествовати у приватизацији неких предузећа у Србији.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs