Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Ускоро братимљење општина са Косова и општина из Републике Српске

Ускоро братимљење општина са Косова и општина из Републике Српске

Косовска Митровица, 28. јануар 2013. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да струја на северу Косова мора да се плаћа, и заложио се за то да грађани у том делу покрајине добију одређени проценат бесплатних киловат-часова електричне енергије.

Вулин је, обраћајући се студентима у Косовској Митровици, навео да је неопходно уредити начин на који ће то бити учињено, и истакао да се залаже за то да одређени проценат киловата за људе који живе на Космету буде бесплатан, а преко тога да се утрошена електрична енергија плати.

Он је напоменуо да квалитет живота у градовима у централној Србији и у том подручју није исти, при чему је на северу покрајине неопходно направити регионални водовод.

Директор Канцеларије за Косово је саопштио да ће о том питању разговарати са представницима општина са севера покрајине, и додао да је неприхватљиво да, поред језера Газиводе, грађани на северу Косова имају редукције воде.

Вулин је најавио и скоро братимљење општина са Космета са општинама у Републици Српској, што ће бити један од начина да се помогне Србима у покрајини.

Према његовим речима, у организацији Канцеларије за Косово и Метохију слично братимљење обављено је између општина из јужне покрајине и из централне Србије.

Вулин је данас разговарао и са ректором Приштинског универзитета са привременим седиштем у северној Косовској Митровици Срећком Милачићем о стипендирању најбољих студената у покрајини.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs