Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Средства са Јариња и Брњака биће усмерена у фонд за север Космета

Средства са Јариња и Брњака биће усмерена у фонд за север Космета

Београд, 25. јануар 2013. године – Директор Канцеларије за стручне и оперативне послове у преговарачком процесу Владе Републике Србије Дејан Павићевић изјавио је данас да ће се новац прикупљен на административним прелазима Јариње и Брњак директно сливати у фонд и бити дистрибуиран за потребе развоја четири општине на северу Космета.

Фото: Танјуг

Павићевић је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а рекао да је споразум о средствима која иду у фонд врло јасно постављен и да је потпуно недвосмислено како ће се она и сакупљати и дистрибуирати.

Он је објаснио да ће постојати рачун везан за фонд, којим ће управљати трипартитни Управни одбор, у којем ће, како је навео, бити представник ЕУ, представник Срба са севера Косова и Метохије и представник привремених институција самоуправе из Приштине.

Према његовим речима, неће постојати ниједна могућност да се са тим средствима ради нешто што није договорено.

Павићевић је навео да још нема информација из ЕУ о томе да је фонд основан и додао да је договор да се то догоди што пре.

Европска унија је, како је рекао, прихватила улогу медијатора и самим тим гаранта свих постигнутих споразума, као и оних који ће се можда постићи.

ЕУ мора јасно да стане иза онога што је договорено и да инсистира на томе. У супротном ми нећемо прихватити да се имплементира овај споразум, поручио је Павићевић.

Он је навео да се састанци са представницима Срба са севера Космета редовно одржавају, као и да директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин често борави на северу Космета.

Према његовим речима, представници Срба са севера Космета имају добру комуникацију са представницима Владе Републике Србије.

Павићевић је рекао да ће име официра за везу са Приштином бити познато у скорије време, уз напомену да је остало да се дефинишу неки технички детаљи око његовог функционисања.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs