Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Спровести озбиљну истрагу о пребијању српских младића на Космету на Божић

Спровести озбиљну истрагу о пребијању српских младића на Космету на Божић

Београд, 15. јануар 2013. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Александар Вулин посетио је данас Дарка Власаја, који се, након што су га на Божић претукли припадници Косовске полиције, опоравља на Војномедицинској академији (ВМА) у Београду.

Фото: tanjug.rs

Вулин је том приликом истакао да ће се пажљиво пратити истрага која се спроводи поводом тог случаја, и саопштио да процес опоравка повређеног младића тече добро.

Он је навео да је држава Србија спремна да спроведе истрагу уколико међународна заједница то не може да уради, и поновио да сваки злочин који се не казни прети да буде поново почињен.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је упутио позив међународној заједници да озбиљно и пажљиво спроведе истрагу коју је започела, као и да не допусти да и овај пут не буде осумњичених и неокривљених.

Србија, како је нагласио, тражи од међународне заједнице да се придржава својих обећања и да у складу са овлашћењима која су јој дата уведе потпуну владавину права за све на Косову и Метохији и слободу кретања и личну и имовинску сигурност.

Косовска полиција је на Божић привела десет Срба са севера Косова наводно због ремећења јавног реда и мира и непоштовања полицијске наредбе у време посете Вулина Косову.

Ухапшени Срби су 8. јануара пуштени из полицијског притвора у Приштини, а двојица су затражила помоћ у болници у северном делу Косовске Митровице, наводећи да су их претукли косовски полицајци, након чега је Власај пребачен на ВМА у Београду.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs