Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Еулекс да спроведе истрагу о нападу на монаха СПЦ

Еулекс да спроведе истрагу о нападу на монаха СПЦ

Београд, 13. јун 2012. године – Министар за Косово и Метохију у Влади Републике Србије Горан Богдановић затражио је од Еулекса да хитно спроведе истрагу и установи ко стоји иза данашњег напада на монаха Српске православне цркве Митрофана у јужном делу Косовске Митровице.

Богдановић је навео да Министарство за Косово и Метохију најоштрије осуђује данашњи напад, и истакао да у српском народу у покрајини не постоји поверење у Косовску полицијску службу (КПС), која у оваквим и сличним ситуацијама никада није била ефикасна, а виновници напада на Србе нису откривени.

Он је саопштио да је напад на монаха још један у низу инцидената који показује да албански екстремисти користе сваку прилику за насиље над Србима, уз напомену да је вишегодишње некажњавање и неоткривање починилаца злочина довело до тога да они све отвореније и чешће посежу за насиљем.

Богдановић је упутио позив представницима међународних мисија у покрајини да коначно предузму све да Србима на Космету обезбеде елементарне људске слободе које су им ускраћене, као и да расветле мотив, пронађу и казне починиоце напада на монаха Митрофана.

Такође, министар је затражио од КФОР-а да заштити српске цркве и манастире и обезбеди слободу кретања свештенству и монаштву Српске православне цркве, наводи се у саопштењу Министарства за Косово и Метохију.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs