Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > МУП неће толерисати нападе на полицију

МУП неће толерисати нападе на полицију

Београд, 17. мај 2012. године – Заменик председника Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић потврдио је да су ноћас непознати нападачи из правца Косова и Метохије пуцали на полицијско одељење Добросин, које припада полицијској станици Бујановац, и додао да у том инциденту нико није повређен.

Дачић је новинарима у Палати Србија саопштио да се напад догодио из правца места Стублине код Гњилана, уз напомену да су извршиоци пришли самој административној линији која је од поменутог полицијског одељења удаљена приближно 150 метара.

Он је прецизирао да је испаљено неколико краћих рафала и да су на дужности била четири полицајца у станици и нагласио да на срећу последица по њих није било.

Према његовим речима, напад је поновљен недуго затим, на шта су полицајци одговорили са 10 до 15 испаљених метака, чиме је читава акција окончана.

Ово је драстичан пример кршења међународних споразума и још један доказ колико је угрожен мир и безбедност. Нећемо мирно гледати како неко напада полицијаце у Србији преко административне линије. Ми радимо свој посао како смо и до сада чинили, истакао је Дачић и додао да очекује реакције међународних званичника на овај инцидент.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs