Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Стабилно снабдевање струјом на северу Косова током зиме

Стабилно снабдевање струјом на северу Косова током зиме

Београд, 27. децембар 2010. године – Државни секретар Министарства рударства и енергетике Владе Републике Србије Никола Рајаковић изјавио је данас да ће снабдевање електричном енергијом у предстојећој зимској сезони на северу Косова и Метохије бити стабилно и да се не очекују никакви проблеми.

Рајаковић је на седници Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије истакао да је за дугорочно, несметано снабдевање грађана електричном енергијом неопходно да на територији Косова буду два оператера и напоменуо да Београд жели да Електропривреда Србије, поред Косовске електроенергетске корпорације, буде други оператер у покрајини.

За дугорочно снабдевање струјом потребан је одговоран однос према питањима изградње нових производних капацитета, као и да се води рачуна о томе каква је перспектива већ изграђених система, указао је он.

Према његовим речима, Косовска електроенергетска корпорација је у једном тренутку прекинула снабдевање струјом северног дела Космета, али је захваљујући Електромрежи Србије цео систем повезан и сигурност снабдевања је подигнута на виши ниво од новембра.

Један од проблема на северу Косова чине дуговања за електричну енергију, навео је државни секретар и додао да је ниво наплате повећан на готово 30 одсто, али да то није довољно.

Проблем на пољу снабдевања електричном енергијом представља и чињеница да Приштина жели да приватизује електроенергетски систем у који је Србија улагала деценијама, нагласио је он.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs