Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Издвојене теме > Терор на Косову и Метохији

Терор на Косову и Метохији

04.05.2004.
Штета на православним храмовима износи око 30 милиона долара
Београд, 4. мај 2004. године - Председник Координационог центра за Косово и Метохију Небојша Човић изјавио је после разговора са генералним директором УНЕСКО-а Коићиром Мацуром, да ће та међународна организација до краја маја сачинити извештај о степену оштећености православних храмова на Косову и Метохији који су страдали током насиља албанских екстремиста које се догодило у марту. | даље »
26.04.2004.
УНЕСКО почиње процену штете нанете српској културној баштини
Београд, 26. април 2004. године - Шеф мисије УНЕСКО-а за Косово и Метохију Мари Пол Рудил саопштила је данас да ће експерти те међународне организације сутра започети обилазак културне баштине на Косову и Метохији која је уништена током насиља албанских екстремиста које се догодило у марту. | даље »
23.04.2004.
На Косову се наставља етничко чишћење
Београд, 23. април 2004. године - Представници Међупарламентарног
савета Заједнице независних држава (ЗНД) оценили су током данашњег разговора са председником Координационог центра за Косово и Метохију Небојшом Човићем да се на Косову и Метохији, после насиља албанских екстремиста од 17. марта, над косовским Србима, српском имовином и православним храмовима наставља етничко чишћење.
| даље »
22.04.2004.
Комплетно разоружати екстремистичке групе у покрајини
Београд, 22. април 2004. године - Председник Координационог центра за Косово и Метохију Небојша Човић истакао је током данашњег разговора са Штефаном Ленеом, саветником високог комесара ЕУ за безбедност и спољну политику Хавијера Солане, да је предуслов за стабилизацију прилика на Косову и Метохији комплетно разоружавање екстремистичко-терористичких група, развлашћивање криминогених организација и хапшење и суђење свима онима који су учествовали у погрому српског становништва и светиња од 17. до 19. марта, саопштио је Координациони центар за Косово и Метохију. | даље »
19.04.2004.
Мисија УНЕСКО-а крајем априла у Београду и Приштини
Београд, 19. април 2004. године - Потпредседник Координационог центра
за Косово и Метохију Бранислав Крстић најавио је данас да ће представници мисије УНЕСКО-а крајем априла доћи у Београд и посетити Косово и Метохију како би проценили стање у коме се налазе српски споменици културе након терористичких напада албанских екстремиста који су се догодили у марту. | даље »
17.04.2004.
Братство се вратило у манастир Свети Архангели
Београд, 17. април 2004. године - Братство манастира Свети Архангели, који је спаљен током насиља албанских терориста које се догодило прошлог месеца, вратило се јуче у манастирски комплекс у организацији Координационог центра за Косово и Метохију и у пратњи припадника КФОР-а. | даље »
16.04.2004.
Човић са саветницима америчких конгресмена о стању у покрајини
Београд, 16. април 2004. године - Председник Координационог центра за Косово и Метохију Небојша Човић разговарао је данас са саветницима групе америчких конгресмена о стању на Косову и Метохији после мартовских догађаја и агресије на косовске Србе, као и начинима за решење проблема у покрајини, саопштио је Координациони центар. | даље »
16.04.2004.
За процедуру о накнади штете контактирати Координациони центар
Београд, 16. април 2004. године - Због великог интереса особа са Косова и Метохије чија је непокретна и покретна имовина уништена или оштећена после 10. јуна 1999. године, Координациони центар за Косово и Метохију је на свом сајту www.kc.gov.yu објавио комплетне податке о процедури подношења тужби за надокнаду штете. | даље »
15.04.2004.
Наставак подношења пријава за пружање правне помоћи
Београд, 15. април 2004. године - Координациони центар за Косово и Метохију, поводом учесталих позива и захтева за пружање правне заштите, обавештава сва лица са Косова и Метохије чија је покретна и непокретна имовина оштећена или уништена од 17. до 19. марта ове године да и даље могу подносити пријаве за пружање правне помоћи. | даље »
14.04.2004.
Само територијална аутономија штити косовске Србе
Њујорк-Београд, 14. април 2004. године - Отправница послова у сталној мисији Србије и Црне Горе у Уједињеним нацијама Роксанда Нинчић оценила је на синоћној седници Савета безбедности, која је била посвећена стању на Косову и Метохији и спровођењу Резолуције 1244, да КФОР и УНМИК нису испунили своје задатке и истакла да је територијална аутономија за Србе у покрајини једини начин за заштиту њихових права.
| даље »
1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Акције
#NoKosovoUnesco
SAVE WORLD HERITAGE
THE TRUTH - NO KOSOVO UNESCO

Документа
Етничко чишћење српског становништва на Косову и Метохији

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Фото галеријe
Србија против насиља (2004)
Спаљене цркве и манастири (2004)

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs