мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english  
Вести са Косова и Метохије

Рубрике
Документи
Специјали
Мултимедија
Линкови

Почетна страна > Вести > Издвојене теме > Влада Републике Србије за Косово и Метохију (2004) > Видео-записи чланова хора цркве Пресвете Богородице из Београда

Видео-записи чланова хора цркве Пресвете Богородице из Београда

"Девич", март 2004. (четири минута)

Манастир Девич (врста датотеке: PPS; величина: 600KB) близу Србице, у области Дренице, неколико пута је паљен и рушен од албанских екстремиста - 1941. године, јуна 1999. и 17. и 18. марта 2004. После доласка међународних снага КФОР-а у јужну српску покрајину, јуна 1999. године, српско становништво у овом крају је протерано, а њихове куће запаљене и опљачкане."Српска села у околини Пећи", април 2005. (три минута)

Чланови хора Цркве Пресвете Богородице из Београда су крајем априла ове године током обиласка Косова и Метохије пролазили кроз напуштена и разорена српска села у околини Пећи - Почешће, Горњи и Доњи Враговац, Бабић и Главичица.

Они су камером забележили уништене и спаљене куће, оскрнављено гробље у Горњем Враговцу, као и набацан шут, шљунак и материјал довучен из разорених кућа из српских села на обрадиву земљу.Уколико имате проблема са гледањем филмова, молимо да нас контактирате.

Погледајте и ...

Документарни филмови новинара ТВНС Радомира Грујића

Документарни филмови и видео-записи новинара РТС Светлане Вукмировић

Документарни филм "УНМИК-Титаник" аутора Бориса Митића

Документарни филмови аутора и продуцента Нинослава Ранђеловића

Сведочанства

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs