мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english  
Вести са Косова и Метохије

Рубрике
Документи
Специјали
Мултимедија
Линкови

Почетна страна > Вести > Издвојене теме > Влада Републике Србије за Косово и Метохију (2004) > Документарни филмови новинара ТВНС Радомира Грујића

Документарни филмови новинара ТВНС Радомира Грујића

Новинар ТВ Приштина Радомир Грујић је рођен 1948. у Мојковцу, Црна Гора. Гимназију је завршио у Пријепољу, а факултет у Приштини. Новинарством се активно бави од 1981. године. На фестивалима документарног филма у земљи и иностранству освојио је више награда.

"Чувари гнезда", мај 2003. (23 минута)

Високо у брдима изнад Косовске Митровице мати Макарија и њено сестринство бдију нада манастиром Соколица. У здању ове светиње налази се надалеко чувена статуа Мајке божије са малим Христом."Кључеви", 2003. (17 минута)

Кад човека сила натера да остави своју родну кућу и огњиште, са собом понесе икону и кандило, али и кључеве који више неће ништа откључавати..."Кућа отворених врата", јануар 2002. (28 минута)

Јелисавета је једини преостали становник јужне Косовске Митровице, српске националности. Живи у опљачканом стану, окружена бодљикавом жицом и мржњом. Њена врата су вазда отворена, а од "ненадних" гостију брани се камењем..."Напрстак", јул 2001. (23 минута)

Из прадедовске куће, из свог салона, чика Мија је понео само кројачки напрстак. Једина му је жеља да пређе преко моста на Ибру и оде у свој Вучитрн..."Приче расељених", септембар 2002. (23 минута)

У сомборском старом хотелу живи десетак расељених породица са Косова и Метохије. Само на први поглед њихове приче су сличне...Уколико имате проблема са гледањем филмова, молимо да нас контактирате.

Погледајте и ...

Документарни филмови и видео-записи новинара РТС Светлане Вукмировић

Документарни филм "УНМИК-Титаник" аутора Бориса Митића

Видео-записи чланова хора цркве Пресвете Богородице из Београда

Документарни филмови аутора и продуцента Нинослава Ранђеловића

Сведочанства

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs