Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Унапређење сарадње Србије и САД у области унутрашњих послова

Унапређење сарадње Србије и САД у области унутрашњих послова

Београд, 2. новембар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и амерички конгресмен и копредседавајући Српског кокуса у Конгресу САД Тед По разговарали су вечерас о наставку сарадње Србије и Сједињених Америчких Држава у области унутрашњих послова.


Стефановић је истакао да је сарадња српске полиције са агенцијама за спровођење закона САД-а на изузетном нивоу, али да постоји простор за њено унапређење, пре свега у области борбе против трговине наркотицима, трговине људима и тероризма.

Министар је упознао америчког конгресмена са конкретним корацима и напретком који је Србија остварила у борби против прања новца и финансирања тероризма.

Стефановић и По су разговарали и о могућностима унапређења сарадње двеју земаља у борби против високотехнолошког криминала.

Конгресмен По, који је уједно и председавајући Комитета за тероризам и трговину у Конгресу САД-а, истакао је да је заједничка борба против тероризма од обостраног интереса, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs