Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Помоћ ресорног министарства реализацији инфраструктурних пројеката у Крагујевцу

Помоћ ресорног министарства реализацији инфраструктурних пројеката у Крагујевцу

Београд, 1. новембар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем о сарадњи Министарства и тог града на инфраструктурним пројектима.


Михајловић је изразила спремност да Министарство помогне у кључним пројектима за Крагујевац, као што је "Шумадијски коридор" који би повезао тај град, Краљево и Чачак и који би омогућио конекцију са аеродромом у Лађевцима, као и на изградњи северне обилазнице око града.

Николић је затражио и помоћ око изградње инфраструктуре у индустријској зони Крагујевца, где компанија “Сименс” припрема фабрику за производњу локомотива, вагона и трамваја у којој ће посао наћи око 8.000 радника.

Министарство и ресорна друмска и железничка предузећа помоћи ће да се испуне сви предуслови за отварање фабрике. То се односи како на изградњу и реконструкцију путева, тако и на неопходну железничку инфраструктуру, навела је Михајловић.

На састанку је било речи и о изградњи станова за службе безбедности у Крагујевцу, за које ће крајем новембра бити расписан јавни позив, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs